Sürdürülebilirlik Politikalarımız

KURUMSAL İŞ ETİĞİ POLİTİKASI VE KURALLARI

 

1.AMAÇ

 

Bu politika, Naklog Lojistik A.Ş.’ de çalışanlarının ve iş ortaklarının iş yerinde etik, sorumlu ve dürüst bir şekilde hareket etmelerini sağlamak için belirlenen kuralları ve rehber ilkeleri tanımlar. Etik davranışların teşvik edilmesi, yasa dışı uygulamalardan kaçınılması ve tüm paydaşların haklarının korunması amacı taşır.

 

2.KAPSAM

           Bu politika, Naklog Lojistik tüm çalışanlar ve iş ortaklarımız için geçerlidir. Ayrıca, lojistik operasyonlarındaki tüm faaliyetler (yük             taşımacılığı, dağıtım, depolama hizmetleri vb.) kapsam altındadır.

 

3.ETİK KURALLARI VE ÇALIŞMA İLKELERİ

 

             a.Dürüstlük ve Şeffaflık

Tüm iş süreçlerimizde ve ilişkilerimizde dürüstlük ve şeffaflık öncelikli değerlerimizdir. Çalışanlarla ve tüm paydaşlarımızla ilişkilerimizde doğruluk ve dürüstlükle hareket ederiz.

             b.Bilgi, Veri Koruma, Gizlilik

Bilgi, Naklog Lojistik’in en önemli varlıklarından biridir. Naklog Lojistik’e ait her türlü bilgi gizlilik esasına haiz olup, bu bilgilerin üçüncü şahıslara aktarılması ve ticaretinin yapılması yasaktır. Gizliliğe ilişkin yükümlülükler, şirket ile mevcut iş akdinin sonlanmasından sonra da devam eder. Bu doğrultuda, bilginin etkin kullanımı, doğru şekilde paylaşımı ve bu süreçte bilginin gizliliğinin, bütünlüğünün ve erişilebilirliğinin sağlanması tüm çalışanların ortak sorumluluğudur. Şirketimizde bilginin yönetimi ve gizliliğine yönelik kurulan yönetim sistemi ve uygulanan süreçlerin birbirleri ile uyum içerisinde olması en üst düzeyde fayda elde edilmesi için önemlidir.

            c.Çıkar Çatışmasından Kaçınmak

Naklog Lojistik olarak işle ilgili faaliyetlerimizde çıkar çatışması oluşturabilecek durumlardan uzak durmayı amaçlarız. Potansiyel çıkar çatışması durumunda, ilgili tarafların çıkarlarının yasal ve etik yöntemlerle korunabileceğine inandığımızda, bu yöntemleri uygularız. Tereddütte kaldığımız durumlarda yöneticimize danışırız.

Şirketimizde eş ve üçüncü derece dâhil akrabalık ilişkisi olan çalışanların aynı organizasyonda birbirleri ile raporlama bağı içinde olmamaları veya karar alma mekanizmaları içinde birlikte yer almamaları esastır. İşe alım süreçlerinde karar verme durumunda olan yöneticiler ve insan kaynakları işe alım yetkilileri, iş başvurusunda bulunmuş bir adayla eş ve üçüncü derece dâhil akrabalık ilişkisi içinde olması durumunda çıkar çatışmasını giderecek önlemleri almak durumundadır. 

Bu, çıkar çatışması durumu bulunmayan alternatif insan kaynakları görevlilerinin sürece dahil edilmesi yoluyla sağlanabilir. Çıkar çatışması teşkil edecek şekilde, Naklog Lojistik çalışanlarının rakip şirket, tedarikçi ya da müşteri ilişkisi içinde olan veya iş yapma çabası içindeki herhangi bir kuruluşta, kendisinin, eş ve üçüncü derece dâhil akrabalarının mali çıkarının olmaması gerekir.

Çalışanların bu kuruluşlarla ortaklık, yönetim kurulu üyeliği, danışmanlık, çalışan ilişkisi içinde olmamaları esastır. Bu gibi durumlarda çalışanların yöneticilerine, danışmaları gerekmektedir.

Çalışanların doğrudan ve dolaylı yollarla ‘tacir’ veya ‘esnaf’ sayılmasını gerektiren çalışmalarda bulunmaması, her ne ad olursa olsun çalışma saatleri içinde veya dışında bir başka kişi ve/veya kurum için ücret veya benzer bir menfaat karşılığı çalışmaması esastır. Ancak, çalışanların mesai saatleri dışında bir başka kişi (aile ferdi, dost, diğer üçüncü şahıslar) ve/veya kurum için ücret veya benzer bir menfaat karşılığı çalışmaları; mevcut görevleri ile çıkar çatışması yaratmaması, bu görevlerin sürdürülmesi bakımından olumsuzluk teşkil etmemesi ve şirket İnsan Kaynakları Yöneticisi ile Genel Müdür Yardımcısı’nın onaylaması koşuluyla mümkündür.

             d.Hediye Kabul Etme ve Verme

Naklog Lojistik çalışanlarının, kendi menfaatleri için, tarafsızlıklarını, kararlarını ve davranışlarını etkileyebilecek hediye, kazanç, yardım, ağırlama, özel indirim, komisyon veya iskonto istememeleri veya kendilerine gelen bu tarz teklifleri kabul etmemeleri gerekir.

Bu nedenle, 3. şahıs veya müşterilerimizden veya olası müşterilerimizden gelen ücretsiz konferans, tanıtım toplantısı, eğitim vb. amaçlı katılım teklifleri, genel katılıma açık organizasyonlar, sportif ve benzeri faaliyetler ancak bir üst yöneticinin yazılı onayı ile kabul edilebilir.

Çalışanlarımız, şirketin tanıtım amaçlı hazırlattığı hediyeler dışında, iş ilişkisi içerisinde oldukları kurum ve kişilere hediye veremezler. Müşterilere, bayilere veya iş ilişkisi içerisinde bulunulan diğer üçüncü şahıslara verilmek üzere belirlenen hediyeler ve promosyon malzemeler Üst Yöneticisi tarafından onaylanmalıdır.

            e.Eşitlik ve Adalet

Naklog Lojistik ırk, cinsiyet, din, yaş, etnik köken veya diğer kişisel özelliklere dayalı ayrımcılık yapmaz. Her çalışana eşit fırsatlar tanınır.

            f.Çocuk İşçiliği ve Zorla Çalıştırma

Hiçbir şekilde çocuk işçilik ve zorla çalıştırma uygulanmaz. Çalışanların işe giriş yaşları yasalara uygundur ve her çalışan gönüllü olarak çalışmaktadır. Çocuk işçi çalıştırılmaması konusunda İş Kanunu’na ve

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarafı olduğu Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) anlaşmalarına uygun hareket ederiz. Her yılın sonunda çalışan memnuniyet anketi tüm çalışanlar için yapılmakta olup yönetim tarafından gözden geçirilmektedir.

            g.Sağlık ve Güvenlik

Naklog Lojistik olarak hedefimiz her zaman Sıfır Kazadır. Çalışanlarımıza Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri verilmektedir. Çalışanların işyerindeki sağlık ve güvenliği ön planda tutulur. Çalışanların sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamına sahip olmaları için gerekli tüm önlemler alınır.

            h.Çalışan Hakları

Çalışanların çalışma saatleri, maaşları ve diğer hakları yasalara ve sözleşmelere uygun olarak düzenlenir. Fazla mesai, tatil ve diğer haklar yasalara uygun şekilde uygulanır.

             i.İnsan Hakları

İnsan haklarına saygı gösterilir. Çalışanlar, işyerinde şiddet, taciz veya diğer olumsuz davranışlardan korunur ve şikayetlerini Etik Hattına gizlilik içinde iletebilirler.

            j.Çevresel Sorumluluk

Çevreye duyarlı operasyonlar yürütülür. Atık yönetimi, enerji verimliliği ve çevreye zarar vermeyen lojistik çözümler uygulanır. Test amaçlı %100 elektrik ile çalışan araç yatırımı yapılmış olup, batarya teknolojisi ve bu araçların taşıma kapasitesindeki gelişmelere bağlı olarak ilave elektrikli araç yatırımı planlanmaktadır. Çalışanlarımıza Çevre Eğitimi vererek çalışanlarımızı konu ile ilgili bilinçlendiriyoruz. Tüm ofislerimizde atık ayrıştırmasına özen gösteriyoruz.

            k.Yolsuzluk ve Rüşvet

Naklog Lojistikte çalışan hiçbir çalışan, müşteri veya tedarikçi ile yolsuzluk, rüşvet veya çıkar ilişkisi içine giremez. Herhangi bir mali çıkar sağlamak amacıyla etik olmayan yollarla anlaşmalar yapılmaz.

            l.Siyasi Faaliyetler

Naklog Lojistik çalışanları bireysel ve gönüllü olarak içinde bulundukları siyasi faaliyetlerde kendilerini bazı durumlarda gözetmek durumundadır.

Çalışanların görev aldıkları siyasi faaliyetler sebebiyle mevcut görev ve sorumluluklarında çıkar çatışması yaratacak durumlardan uzak durmaları gerekir. Bireysel olarak yürütülen siyasi faaliyetlerde şirket adı, şirket içindeki unvan ve şirkete ait kaynaklar kullanılamaz. Çalışma saatleri ve işyeri ortamı içerisinde siyasi propaganda yapılamaz, hiçbir şekilde çalışanların bir siyasi partiye üye olması istenemez.

            m.İşten Ayrılanların Naklog Lojistik ile İş Yapmaları

Naklog Lojistik’ten ayrılan çalışanların Naklog Lojistik adına satıcılık, yüklenicilik, danışmanlık, temsilcilik veya benzeri şekillerle iş yapabilmesi için daha önce çalışmış olduğu şirkette hakkında disiplin kaydı olmaması ve daha önce çalışmış olduğu Naklog Lojistik şirketinde üstlenmiş olduğu görevlerden ötürü bir çıkar çatışması bulunmaması gerekmektedir.

Ayrıca, işten ayrılan çalışanın Naklog Lojistik adına hassas bilgilere ve ticari karar mekanizmalarına erişim sağlayan bir görevde bulunmuş olması ve Naklog Lojistik bünyesinde yürüttüğü görevi ile aynı ya da benzer faaliyet alanı içinde iş yapmak istemesi halinde, çalışanın bunu Naklog Lojistik’e bildirmesi gerekmektedir. İstisnai halleri değerlendirme ve onaylama konusunda Yönetim Kurulu yetkilidir. Bu şartların sağlanması koşuluyla işten ayrılanların Naklog Lojistik ile iş yapabilmesi için ilgili birimin yöneticisi tarafından hazırlanacak bir raporun Yönetim Kurulu tarafından onaylanması gerekmektedir.

 

4.SORUMLULUKLARIMIZ

Bu politikanın yürütülmesinden Tüm Naklog çalışanları ve iş ortakları sorumludur. Naklog Lojistik olarak iş faaliyetlerimizde sorumluluk bilinci içinde hareket ederiz. Yasal sorumluluklarımızın yanı sıra; müşterilerimize, çalışanlarımıza, tedarikçi ve iş ortaklarımıza, rakiplerimize, topluma, insanlığa ve Naklog Lojistik adına karşı aşağıda sıralanan sorumluluklarımızı yerine getirmeye özen gösteririz.

            a.Yasal Sorumluluklarımız

Yurtiçi ve yurtdışında mevcut tüm faaliyet ve işlemlerimizi Türkiye Cumhuriyeti yasaları ve uluslararası hukuk çerçevesinde yürütür, yasal düzenleyici kurum ve kuruluşlara doğru, tam ve anlaşılabilir bilgileri zamanında sunarız.

Tüm iş faaliyetlerimizi yürütürken, her türlü kamu kurum ve kuruluşu, idari oluşum, sivil toplum örgütü ve siyasi partilere herhangi bir menfaat beklentisi olmaksızın eşit mesafede yer alır ve bu sorumluluk bilinci ile yükümlülüklerimizi yerine getiririz.

            b.Müşterilerimize Karşı Sorumluluklarımız

Müşteri memnuniyeti odaklı, müşterilerimizin ihtiyaç ve taleplerine en kısa zamanda, en doğru şekilde cevap veren proaktif bir anlayışla çalışırız. Hizmetlerimizi, zamanında ve söz verdiğimiz koşullarda sunar; müşterilerimize saygı, onur, adalet, eşitlik ve nezaket kuralları çerçevesinde yaklaşırız. Müşterilerimizin gizli bilgilerini özenle koruruz. Her yılın sonunda Müşteri Memnuniyet Anketini tüm müşterilerimize göndeririz. Anket sonuçları yönetim tarafından gözden geçirilir.

             c.Çalışanlarımıza Karşı Sorumluluklarımız

Çalışanlarımızın özlük haklarının tam ve doğru biçimde kullanılmasını sağlarız. Çalışanlarımıza dürüst ve adil yaklaşır, ayrımcı olmayan, güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı taahhüt ederiz. Çalışanlarımızın bireysel gelişimi için gerekli çabayı gösterir, sosyal sorumluluk bilinciyle yer alacakları uygun sosyal ve toplumsal faaliyetlere gönüllü olmaları konusunda destekler, iş hayatı ile özel hayat arasındaki dengeyi gözetiriz. Her yılın sonunda çalışan memnuniyet anketi tüm çalışanlar için yapılmakta olup yönetim tarafından gözden geçirilmektedir.

           d.Tedarikçi / İş Ortaklarımıza Karşı Sorumluluklarımız

İyi bir müşteriden beklendiği şekilde adil ve saygılı davranır, yükümlülüklerimizi zamanında yerine getirmek için gerekli özeni gösteririz. İş yaptığımız kişi ve kuruluşlar ile iş ortaklarımızın gizli bilgilerini özenle koruruz.

            e.Rakiplerimize Karşı Sorumluluklarımız

Sadece yasal ve etik olan alanlarda rekabet eder, haksız rekabetten kaçınırız. Naklog Lojistik olarak toplum içinde hedeflenen rekabetçi yapının sağlanmasına yönelik çalışmaları destekleriz.

             f.Topluma ve İnsanlığa Karşı Sorumluluklarımız

Demokrasinin, insan haklarının ve çevrenin korunması; sosyal sorumluluk işleri, suç ve yolsuzlukların ortadan kaldırılması bizim için çok önemlidir. İyi bir vatandaş olma bilinciyle toplumsal konularda öncü olarak duyarlı bir şekilde hareket eder; sivil toplum örgütlerinde, kamu yararına olan hizmetlerde rol

almaya çalışırız. Türkiye’nin ve uluslararası proje yürüttüğümüz ülkelerin gelenek ve kültürlerine duyarlı davranırız. Çocuk işçi çalıştırılmaması konusunda İş Kanunu’na ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tarafı olduğu Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) anlaşmalarına uygun hareket ederiz, tedarikçilerimizin de söz konusu mevzuat kapsamında uyum içerisinde olmasını gözetiriz. Rüşvet veya maksadı aşan bedelde hediye vb. ürün ve hizmetler vermeyiz ve kabul etmeyiz.

            g.Naklog Lojistik Adına Karşı Sorumluluklarımız

İş ortaklarımız, müşterilerimiz ve diğer paydaşlarımız; profesyonel yeterliliğimiz ve dürüstlüğümüz sayesinde bize güvenmektedirler. Bu itibarımızı en üst düzeyde tutmaya çalışırız. Hizmetlerimizi şirket politikaları, profesyonel standartlar, verdiğimiz taahhütler ve etik kurallar çerçevesinde sunar, yükümlülüklerimizi yerine getirmek için gerekli özveriyi gösteririz. Profesyonel olarak yetkin olduğumuza ve olacağımıza inandığımız alanlarda hizmet vermeye özen gösterir, doğruluk ve meşruiyet kriterlerine uyan müşteriler, iş ortakları ve çalışanlar ile çalışmayı amaçlarız. Toplum ahlakını zedeleyen, çevreye ve toplum sağlığına zarar verenlerle çalışmamayı taahhüt ederiz. Kamu önünde ve dinleyenlerin şirketimizi temsilen konuştuğumuzu düşündüğü alanlarda, kendi görüşlerimizi değil, sadece şirketimizin görüşlerini ifade ederiz.

Sosyal paylaşım sitelerinde, bloglarda, sözlüklerde, forumlarda, e-posta gruplarında yaptıkları paylaşımlarda, üçüncü taraflar tarafından Naklog Lojistik şirketlerini temsilen paylaşımda bulunulduğu izlenimini doğuracak nitelikte ifadelerden kaçınırız. Şirketimizi risk altında bırakabilecek veya bilgi ve yetkinliğimizin ötesinde karmaşık durumlarla karşılaştığımızda öncelikli olarak Etik Hattına başvururuz.

 

5.UYGULAMA

 

         a.Etik Açıdan Karar Verilirken İzlenecek Yol ve Yöntemler

Bir hareket planına karar verirken yol gösterici olarak aşağıdaki soruların dikkate alınması gerekmektedir:

  • Bu etkinlik/davranışımız yasalara, kurum içi politika ve prosedürlere uygun mu?
  • Bu etkinlik/davranış dengeli ve adil mi? Rakip firma (başkası) yapsa, rahatsız olur muyduk?
  • Firmamız ve paydaşlarımız, bu etkinliğin tüm ayrıntıları kamuoyunca duyulsa, rahatsız olur mu?
  • “Algılanacak gerçek”, “objektif gerçek” ile ne ölçüde örtüşüyor? Söz konusu durum medyaya nasıl yansırdı ve makul bir kişi ne düşünürdü?
        b.Çalışanların Görev ve Sorumlulukları

           

Tüm çalışanlar etik kodu ve prosedürlerine uymakla sorumludur. Şüpheli durumları veya etik ihlallerini yöneticilerine ve insan kaynakları birimine bildirirler. Etik kurallara aykırı davranışları bildiren çalışanların kimlikleri gizli tutulur. Herhangi bir çalışan, şikayetini veya önerisini anonim olarak iletebilir.

Etik kuralların ihlali durumunda, denetimler yapılır ve gerektiğinde şikayetler gizli bir şekilde alınarak incelenir. Gizli dosyalar kurum dışına çıkarılamaz. Kurum dışına çıkarılması gereken gizli bilgiler için bilginin sorumlusu veya üst yönetimin onayı alınmalıdır. Şirket bilgilerine erişim için kullanılan şifreler, kullanıcı kodları ve benzeri tanımlayıcı bilgiler gizli tutulur, yetkili kullanıcılar dışında kimseye açıklanmaz. Şirket gizli bilgileri yemek salonları, kafeterya, asansör, servis arabaları ve benzeri umumi yerlerde konuşulmaz. Üçüncü kişi ve/veya kuruluşlarla, bilgi paylaşılması söz konusu olursa öncelikle bilgi paylaşımına yönelik olarak gizlilik anlaşması imzalanır. Ücret bilgisi kişiye özel bir bilgi olup, çalışanın kendi ücret, yan fayda ve benzeri özlük haklarını diğer çalışanlarla paylaşması ve diğer çalışanların ücret, yan fayda ve özlük haklarını öğrenmeye çalışması veya ücretin gizliliği prensibine karşı herhangi bir eylemde bulunması yasaktır. Yönetici pozisyonunda bulunan çalışanlarımız kendi ücretleri yanı sıra sadece kendilerine bağlı personellerin ücret, yan fayda ve benzeri özlük haklarını görmek hakkına sahiptir. Ancak sahip oldukları bu bilgiyi başka hiçbir yönetici ve çalışanla paylaşmamaları gerekir.

              c.Etik Kurul Danışmanlarının Görev ve Sorumlulukları

     

Etik Kurul Danışmanları, şirket içerisinde etik konusunda çalışanlar tarafından iletilen soru ve konularda yön göstermek, danışmanlık yapmaktan sorumludur.

Şirket içinde çözümlenemeyen veya çözümü soruşturma gerektiren etik uygunsuzlukları Etik Kurul’a yönlendirir. Kendisine ulaşan şirket içi etik uygunsuzlukların çözümüne Etik Kurul’un talebi doğrultusunda katkıda bulunur. Kendisine gelen etikle ilgili soruları ve uygunsuzlukları sonuçları ile birlikte düzenli olarak veya istenildiğinde Etik Kurul’a raporlar. Etik Kurul’un yaptığı soruşturmalarda şirkette kontak kişi olur ve soruşturmalara gerekli desteği verir. Şirkette yürütülen etik uygulamalarının etkinliğini izler, takip eder ve uygulamalarda destek olur.

          d.Yöneticilerin Görev ve Sorumlulukları

         

Yönetim, etik kodun tüm çalışanlar ve iş ortakları tarafından anlaşılmasını sağlar. Etik ilkelerle uyum sağlamak için eğer gerekiyorsa gerekli eğitimler düzenler.

Yöneticiler, etik kuralları destekleyen bir şirket kültürünün ve çalışma ortamının oluşturulmasını ve sürdürülmesini sağlar. Etik kurallarla ilgili soru, şikâyet ve bildirimlerini iletmeleri konusunda çalışanlarını destekler. Kendisine danışıldığında yapılması gerekenler konusunda yol gösterir, iletilen tüm bildirimleri dikkate alır ve gerekli gördüğünde ilgili soru, şikayet veya bildirimi Etik Kurul’a en kısa sürede iletir. Sorumluluğundaki iş süreçlerinin etik konularla ilgili riskleri en aza indirecek şekilde yapılandırılmasınısağlamaktan ve etik kurallara uyumu sağlamak üzere gerekli yöntem ve yaklaşımları uygulamaktan sorumludur.

           e.Etik Kodunun İş Ortakları Tarafından Uygulanması

Tüm iş ortakları, bu politikayı kabul eder ve kendi operasyonlarında da benzer etik standartlarını uygular.

 

            f.Çalışan Memnuniyeti İzleme ve Ölçme

Çalışan memnuniyeti ölçümü Çalışan Memnuniyeti Anketi ile yılda en bir kez olmak üzere gerçekleştirilir. Anket sonuçları Yönetimin Gözden Geçirmesi toplantılarında ele alınır. Toplantıda alınması gereken önlemler ve iyileştirmeler karara bağlanır. Kalite ve İSG Yönetim Sistemi içinde memnuniyet ölçümlerinde kullanılan formlar ve belgeler yalnızca iyileştirme amaçlı kullanılır. Bu formlar sonucunda elde edilen veriler veya sonuçlar cezai yaptırım içermez.

            g.Eğitim Programları ve Farkındalık

Tüm yeni işe başlayan çalışanlar Etik Kodu hakkında bilgilendirilir. Mevcut çalışanlar için politika ve prosedürlerimiz revize edildikçe Etik Kodu eğitimleri yapılır.

            h.Etik Kodu İhlallerinin Sonucunda Yaptırım

Etik ihlallerine karşı uygun yaptırımlar uygulanır. İhlalin ciddiyetine göre, sözlü uyarıdan disiplin cezasına kadar çeşitli adımlar atılır. Şiddet, zorla çalıştırma veya çocuk işçiliği gibi ciddi ihlallerde ihtar, işten çıkarma ve yasal işlemler uygulanır.

 

 

7.SÜREKLİ İYİLEŞTİRME

 

Sürdürülebilirlik Politikasına bağlı olarak bu politikamız, hedefler, sonuçlar, verilerin analizi, düzeltici ve önleyici faaliyetler ve yönetimin gözden geçirmesi kararları kullanılarak sürekli olarak iyileştirilir. 

Yönetimin Gözden Geçirmesi Toplantılarında tespit edilen uygunsuzluklar ile ilgili olarak ilgili birimlere sorumluluklar verilir. Elde edilen verilere dayanılarak önleyici faaliyetler başlatılır.

Sürekli iyileştirmenin bir parçası olan ihtiyaç ve fırsatların tespiti için risk analizi yapılır. Ortaya çıkan sonuç/olasılık matrisine göre “risk tabanlı düşünme yaklaşımı” ile çeşitli renk alanlarında belirlenen risklerin proseslerle entegrasyonu sağlanır. Analizler sonucunda elde edilen veriler ışığında Stratejik Planlarda da gerekli revizyonlar yapılır.

 

8. UYUMSUZLUKLARIN ÇÖZÜMLENMESİ

 
          a. Etik Kurul Organizasyonu

Etik konulardaki uyumsuzluklar Etik Kurulu bünyesinde çözümlenir. Etik Kurul; Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı, İnsan Kaynakları Yöneticisinden oluşur.

          b.Etik Kurul Çalışma İlkeleri

Bildirimler ve şikâyetler ile bildirim veya şikâyette bulunanların kimliğini gizli tutar. Etik ihlal bildiriminde bulunan çalışanlara veya kişilere yönelik muhtemel misilleme niteliğindeki tutum ve davranışları önleyici bir politika benimser. Soruşturmayı gizlilik kuralları içinde yürütür. Soruşturma ile ilgili bilgi, belge ve delili doğrudan doğruya mevcut olan birimden talep yetkisine sahiptir. Elde ettiği her türlü bilgi ve belgeyi sadece soruşturma konusu ile sınırlı olarak inceleyebilir. Soruşturma süreci baştan itibaren yazılı tutanağa bağlanır. Bilgi, delil ve belgeler tutanağa eklenir. Soruşturma ivedilikle ele alınır ve sonuca mümkün olan en hızlı şekilde ulaşılır. Kurulun aldığı kararlar derhal uygulamaya konulur. Sonuç hakkında ilgili bölümlere bilgi verilir. Kurulun başkanı ve üyeleri bu konu hakkındaki görevlerini yerine getirirken bağlı oldukları bölüm yöneticileri ve organizasyonun içindeki hiyerarşiden bağımsız olarak ve etkilenmeden hareket ederler. Kendilerine konu hakkında baskı ve telkin yapılamaz.

Kurul gerekli gördüğü takdirde uzman görüşüne başvurabilir ve soruşturma esnasında gizlilik prensiplerini ihlal etmeyecek tedbirleri alarak uzmanlardan faydalanabilir.

 

8. SONUÇ

 

Bu politika, Tüm Naklog çalışanları, tedarikçileri ve iş ortakları için geçerli olup, firmamızın işleyişindeki etik standartları güçlendirmeyi hedeflemektedir. Etik kodu ve prosedürlerinin uygulanması, firmamızın toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmesini sağlayacaktır.

Bu politika yılda 1 kez gözden geçirilir. Eğer gerekliyse revize edilir.

 


9. İLGİLİ DOKÜMANLAR

SR POL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI

SR POL -B ÇEVRE ATIK VE TASARRUF POLİTİKASI

SR POL -C İNSAN HAKLARI POLİTİKASI

SR POL -E AÇIK KAPI POLİTİKASI

SR POL – F MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ POLİTİKASI

SR POL -G RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI

SR POL – H ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMLERİ POLİTİKASI

SR POL -I SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İLKELERİMİZ

 

 

10.İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

 

Sorularınız ve bildirimleriniz için aşağıdaki e-posta ve posta adreslerini kullanabilirsiniz.

Hasan Çiçek/İnsan Kaynakları Yöneticisi: hcicek@naklog.com

Pınar Çelik/İSG ve Kalite Sorumlusu pcelik@naklog.com

E-posta: info@naklog.com

Adres: Barbaros Mah. Halk Cad. Kardelen Sk. Baytur Stargate Konutları No:3 B1 Blok D.1 Ataşehir / İstanbul

Telefon: 0216 663 22 44