Sürdürülebilirlik Politikalarımız

ÇEVRE POLİTİKASI

 

Naklog Lojistik ve çalışanları olarak, ulusal ve uluslararası yasal mevzuat ve düzenlemeler çerçevesinde, gelecek nesiller için sürdürülebilir ve yeşil bir yaşam hedeflemekteyiz. Sürekli gelişmeyi temel alan ve çevrenin korunması, iyileştirilmesine katkı sağlayacak yeni teknolojileri yakından takip eden, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan bir çevre yönetim sistemini ve sürdürülebilirlik yaklaşımını benimseriz.

İklim değişikliğine karşı duyarlı, temiz ve sağlıklı bir çevrenin gelecek nesillere aktarılması bizim için öncelik taşır. Enerji ve doğal kaynakların verimli kullanılması, faaliyet ve hizmetlerimizin tüm süreçlerinde olumsuz çevresel etkilerin azaltılması, oluşabilecek kirliliğin kaynağında önlenmesi, bütün faaliyetlerde iklim değişikliği ve sürdürülebilirliğin öncelikli kılınması bizim için çok önemlidir.

Sürdürülebilir bir kalkınma ancak sürdürülebilir bir çevreyle mümkün olabilir. Bu bilinçle doğayı ve çevreyi korumanın, en temel ve yaşamsal görevlerinden biri olduğunun bilincinde, meydana gelebilecek çevresel riskleri önceden tespit etmek için üstümüze düşen görevlerin bilinciyle, lojistik süreçlerimizde çevreye en az zarar verecek ekipmanları kullanarak ve bu doğrultuda firmamız mümkün mertebede 1-10 yaş aralığındaki araçlarıyla müşterilerine hizmet vermektedir.

Müşterilerimize, çevreye duyarlı ADBLUE Dizel yakıtlı, ağır taşıtların oluşturduğu, NOX emisyonunu kimyasal olarak azaltmakta olan yakıt sistemlerine sahip araçlarımızla hizmet vermekteyiz. Daha yaşanılır bir dünya için doğa ve çevre konusunda kamuoyunun bilinçlendirilmesine yönelik her türlü çabayı desteklemekteyiz.

Yaşanılan çevreyi çocuklarımıza miras bırakacağımız bilinciyle çevre kirliliğini önlemek ve bu yönde gelişmeyi toplumsal bir görev olarak kabul etmekteyiz.

Çevre yönetimini işimizin ayrılmaz bir parçası olarak görüp, tüm faaliyetlerimizde çevre dostu malzemeler kullanmayı tercih etmekteyiz.

Sürdürülebilirlik ilkeleri alışkanlık haline getirmek adına üretmiş olduğumuz CO2 karşılığı ağaç dikiyoruz ve doğaya ağaç kazandırmaya devam edeceğiz.

İlgili tüm tarafların; müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve kamunun çevresel duyarlılığını destekleyerek artırmayı benimsemekteyiz.

Faaliyetlerimizdeki, çevresel performansımızı düzenli izleyerek, sürekli iyileştirme için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Faaliyetleri sırasında oluşan kâğıt, plastik gibi zararlı atıkların geri dönüşümünü sağlamak ve bir geri dönüşüm eylem planı oluşturup uygulamak,

 

 

Takım arkadaşlarımızın ve toplumun çevre bilincinin artırılması yönünde faaliyetlerimizi Kalite Yönetim Sistemleri ve İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri ile birlikte bütünleşik bir şekilde yöneterek, sektörümüzde çevresel öncülüğümüzle örnek bir kuruluş olmak için tüm kalbimiz ve gücümüzle çalışmaktayız.

Tüm yatırım ve tedariklerimizde çevresel etkiler ile risk ve fırsatları değerlendirmek ve mümkün olduğunca olumsuz etkilerin en aza indirilmesini sağlayacak mevcut en iyi teknikleri tercih etmek, ürün ve hizmet satın alırken de aynı özelliği dikkate almayı benimseriz.

Çevrenin korunması ve iyileştirilmesine katkı sağlayacak yeni teknolojileri yakından takip ederek, bu yönde geliştirmeler yapmaya özen gösteririz.

Hizmet süreçlerimizin çevre üzerindeki olumsuz etkilerinin doğal ortama zarar vermesini önlemek için hava, su, gürültü ve toprak kirliliği konusunda sürekli iyileştirme ilkelerini uygulayarak, mümkün olan her yerde ve her zaman kirliliği kaynakta önlemeyi ilke edinmekteyiz.

Faaliyet ve hizmetlerimizin çevre üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek, geri dönüşüm süreçlerini en iyi çevresel performansla uygulamak ve geliştirmek,

Tüm hizmet faaliyetlerimiz süresince doğal kaynakları korumak için enerji ve su kullanımını en aza indirmek ve doğal kaynakları en verimli şekilde kullanmayı bir görev olarak kabul ediyoruz.

Döngüsel ekonominin bir parçası olarak; geri kazanım, geri dönüşüm ve diğer uygun yöntemlerle doğal kaynakların korunmasını teşvik etmek için programlar geliştirmek,

Tüm süreçlerimizin iklim değişikliği üzerindeki etkilerinin azaltılmasına ve sürdürülebilir kalkınma hedefine yönelik süreçlere ve çalışmalara katkı sağlamak,

Başta ulusal olmak üzere uygunluk yükümlülüklerine, standartlarına uymak, mümkün olan alanlarda yasal şart ve standartların da ötesine geçilmesi için gerekli iyileştirme çalışmalarını desteklemek,

Çevre politikamızda benimsediğimiz taahhütleri ve çevresel ilkelerimizi; çalışanlarımız, yüklenicilerimiz, tedarikçilerimiz ve diğer çözüm ortaklarımız ile paylaşmak, eğitim programları ve çeşitli kanallar ile çevre bilinçlerini geliştirmektir.

 

                                                                                                          NAKLOG LOJİSTİK