Sürdürülebilirlik Politikalarımız

ÇEVRE ATIK VE TASARRUF POLİTİKASI

 

NAKLOG LOJİSTİK olarak;

Çalışanlarımıza, yaşanabilir çevre ve doğa bilincini kazandırmak adına işyerimizde çevre dostu çalışma ortamı sağlamayı hedeflemekteyiz.

Çalışanlarımıza ve müşterilerimize bu ortamı sağlayabilmek için, gerekli tüm yasal mevzuatlar yerine getirilmeye çalışılmaktadır.

Çevresel etkileri en düşük seviyeye indirgemek amacıyla hem kendisinin hem de tedarikçilerin malzeme tedarik, kullanım ve atık süreçlerini yaşam döngüsü anlayışına uygun olarak değerlendirmesini sağlamak,

NAKLOG, geri dönüşüm ve atık ayırma kutuları ile ürünler ayrı ayrı sınıflandırılarak geri dönüşüme destek verilmektedir.

Kâğıt, cam, plastik gibi atıkların ayrılması geri dönüşüm ile tekrardan hayata kazandırılması amaçlanmış olup belediyelerin ve geri dönüşüm firmalarının belirlemiş olduğu toplama alanlarına boşaltımı sağlanmaktadır.

Çevre ve doğaya destekte öncelikli adım olan kimyasal ve teknolojik ürünlerin doğru kullanımları sağlanarak süreleri biten ürünlerin, yeni ürünlerle değişmesi atık pil gibi içeriğinde kimyasal ve lityum elementleri bulunduran ürünlerin korunaklı ve özel kutular içerisinde muhafaza edilerek atık kutularına atılması sağlanmıştır.

NAKLOG, Çevre kirliği ve doğa desteğinde başlıca öneme sahip karbon ayak izi salınımını en aza indirgeme amacı ile çalışmaktadır. Bunun için çevre dostu yakıt üreticisi olan tedarikçilerle çalışılmakta, Araçların bakımları ve egzoz emisyon ölçümlerini idari yönetim ve üreticilerin önerdiği zamanlarda periyodik olarak yaptırılmaktadır. Araçların emisyon değerlerini düşürmeye katkı sağlayan Adblue ürünlerini kullanarak (seçici katalitik indirgeme sistemi) karbon salınımının azaltılmasını hedeflemektedir.

NAKLOG, çalışanlarına, müşterilerine ve tedarikçileriyle beraber, tasarruf ve enerji kazancı ile tüketilen doğal kaynakların farkındalığı amaçlamaktadır.

Bu bağlamda, enerji destekli aydınlatma, kullanım alanlarına göre sensörlü aydınlatma ve su tasarrufunda filtreli musluk kullanılmaktadır.

NAKLOG olarak, sürdürülebilirliği desteklemek için enerji ve doğal kaynak tüketimini en aza indirerek kirliliği önlemek ve karbon ayak izini azaltarak, çevrenin korunmasını desteklemekteyiz.

NAKLOG LOJİSTİK A.Ş.